Каталог
Усі категорії

Два тижні в Австрії

10 серпня 2024 10

У вівторок, 6 серпня, з двотижневої подорожі до Австрії у Миколаїв повернулося 66 дітей, більшість з яких – діти загиблих Захисників та Захисниць.

Поїздка стала можливою завдяки підтримці, зокрема, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Австрія Василя Хименця, радника посольства України в Республіці Австрія Юрія Будниченко, начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма та радниці патронатної служби начальника ОВА Неллі Яровенко.

⛰️Юнаки та дівчата відвідали багато цікавих місць, серед яких місто Зальцбург. Там вони насолоджувалися екскурсіями, підіймалися на гору Бухберг, відвідали зоопарк, палац з водним шоу, театр ляльок тощо.

Також для дітей організували майстер-класи з виготовлення різноманітних виробів, які в подальшому виставлятимуть на виставку-ярмарок, а зібрані гроші підуть на потреби Збройних Сил України.

Дозвілля та 🙌психологічну реабілітацію для дітей, які стали основною метою поїздки, організували гуманітарні організації «KIWANIS» та «Caritas».

Весь час з дітьми були 12 супроводжуючих, а керівницею поїздки стала членкиня ГО «Оберіг» Алла Голімбієвська.

💬«20 липня я вирушила в туристичну поїздку до Австрії і це моя перша подорож. Я стала керівницею групи, тож на мені була вся відповідальність. Це було хвилююче, тому що діти різного віку, кожен зі своїм характером – думала, що не справлюсь. Втім, мої хвилювання були даремними. Так, щодня були питання, які треба швидко вирішувати, але я пройшла ці випробування. Діти повернулися додому з новими враженнями, відпочили, набралися сил»,- говорить Алла Голімбієвська.

Зустрічали групу дітей Неллі Яровенко, представники ГО «Оберіг Миколаївщини» Наталія Мороз, Ольга Степанова й Ірина Андрєєва, а також батьки та друзі.

Неллі Яровенко подякувала всім супроводжуючим за їхню роботу.

💬«Ви дійсно молодці. Така кількість дітей. Всі різні. Дякую, що змогли знайти підхід до кожного та кожної», - сказала вона.

Ці два тижні в Австрії стали для дітлахів можливістю відчути мирне життя, знайти нових друзів і просто насолоджуватися дитинством, що надзвичайно важливо для їх ментального здоров’я.

🔗Нагадаємо, цього року Австрія стала третьою країною, де відпочивали діти з Миколаївщини (першими були Франція та Азербайджан).

За інформацією ГО "Оберіг Миколаївщини".

Коментарі

Меню
Зареєструйтесь на нашому сайті

і отримайте 5 грн. на свій бонусний рахунок!

Зареєструватись
Аукціон завершено
хвилин
секунд
Обрано
Додати
Аукціон завершено
Приховати параметри
Усі параметри
Ви дійсно бажаєте видалити сторінку?