Каталог
Усі категорії

Готуємо курячі крильця - 10 найкращих рецептів

17 серпня 2024 12
1. Крильця з картоплею
Інгредієнти:
- 800 грам крилець
- 500 грам картоплі
Маринад:
- 1 столова ложка майонезу
- 0.5 чайної ложки гірчиці
- 1 столова ложка соєвого соусу
- Сіль
- перець
- трохи карі
- часник
1. Приготувати маринад.
2. Картоплю та крильця укласти в маринад і маринувати години три.
3. Укласти в змащену форму і запікати запікати при температурі 220 градусів 40 хвилин.
2. Курячі крильця, запечені в соєво-гірчичному соусі
Знадобиться:
700 г курячих крилець,
по 2 ст. соєвого соусу, гірчиці та майонезу,
2 зубчики часнику,
1 ст.л. хмели-сунели.
Як запекти курячі крильця в соєво-гірчичному маринаді. Перемішати майонез із соєвим соусом, гірчицею, хмелі-сунелі та пропущеним через прес часником до однорідності. Опустити в приготований маринад промиті та обсушені крила, прибрати на 2-3 години в холодильник, після чого викласти на лист і запекти в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хв.
Якщо раптом вийшло так, що крильця в будинку є, а ось приправ зовсім немає, то можна запекти їх у власному соку - вийде не менш гідно, ніж з великою кількістю приправ.
3. Крильця в клярі
Інгредієнти:
Курячі крила – 6 шт.
Борошно - 50 г
Яйця – 3 шт.
Сіль, перець - за смаком
Спосіб приготування:
З борошна, яєць, солі та перцю замішуємо кляр. Він схожий за консистенцією на рідке тісто.
Крила ріжемо навпіл. Солимо і перчимо.
Опускаємо крильце в кляр і обмочуємо його в ньому з обох боків.
Кладемо в сковороду з розігрітою олією.
Обсмажуємо крила з двох сторін у великій кількості олії на повільному вогні для того, щоб крильце просмажилося.
Приємного апетиту!
4. Пікантні крильця
знадобиться:
крила (1-2-3 підкладки. Залежно від кількості ротів;))) У мене було 2 підкладки, це близько 20 штук. На це кількостей я взяла -
часник - 4 зубчики (через прес)
соєвий соус 1/2 склянки
сіль, перець за смаком
паприка 1-2 ст.л.
лимонний сік – 1 ст.л.
Крила добре промити і обсушити паперовим рушником, часник видавити через прес, солимо, перчимо на смак, додаємо лім. сік, паприку та заливає соєвим соусом. Крила добре перемішати і залишити маринуватися чеса на 2-3. Смажимо на добре прогрітому вугіллі і вживаємо! Дуже смачні, соковиті, пікантні крила!
5. Курячі крильця з сиром пармезан у духовці
Інгредієнти:
3 літри холодної води
1/4 склянки солі
1 лавровий лист
1 чайна ложка сушеного чебрецю
1 чайна ложка сушеного орегано
1 чайна ложка сушеного розмарину
1,5-2 кг курячого крила
8-10 зубчиків часнику та велика щіпка солі
3-4 столові ложки оливкової олії (за смаком)
1 столова ложка свіжомеленого чорного перцю
2 ч. л. червоного перцю або додайте кайенський перець, щоб зробити ще гострішим
2 столові ложки панірувальних сухарів
1 чашка дрібно тертого пармезану
вершковий італійський соус
70-80 г бальзамічного оцту
Приготування:
1. Крильця помийте і розріжте на складові. Курячі пальчики нам не потрібні. Але викидати їх необов'язково. Наприклад, з них виходить непоганий бульйон, який можна використовувати в інших рецептах
2. У простору каструлю налийте воду. Додайте оцет, сіль, лавровий лист, чебрець, орегано, розмарин і доведіть до кипіння. Опустіть крильця і ​​варіть 15 хвилин після того, як вода закипить.
3. Викладіть на ґрати. Залишіть на 15 хвилин охолонути і просохнути.
4. Часник із щіпкою солі розітріть до однорідної маси.
5. У просторій мисці з'єднайте часник, оливкову олію, чорний та червоний перець. Перемішайте.
В отриманому маринаді перекидайте крила. Всипте панірувальні сухарі і знову перекиньте. Настала черга ½ склянки тертого пармезану.
6. Викладіть крильця на деко, збризкане оливковою олією. Посипте пармезаном, що залишився.
7. Випікайте 20-25 хвилин у середній частині духовки при t 230 C до золотистого кольору.
Приємного апетиту!
6. Курячі крильця, запечені в лимонному сиропі
Інгредієнти:
Крила курячі - 500 г
Цукровий пісок - 200 г
Вода — 500 мл
Лимон — 3 шт.
Приготування:
1. Приготувати цукровий пісочний сироп. Додати лимончики, що розрізають навпіл, і варити 20 хвилин.
2. Розігріти духовку до 180 градусів.
3. Крильця натерти перцем, помістити у форму для запікання і залити сиропом разом із лимонами.
4. Запікати крильця 35-40 хвилин.
7. Шашлик із курячих крилець
Інгредієнти:
Курячі крильця (рекомендуємо Петелінка) - 15 Штук
Великий помідор - 1 Штука (соковитий)
Цибуля - 1 Штука
Червоний болгарський перець - 1/2 Штуки
Зелень - 2 Штуки (пучки кропу та петрушки)
Коріандр — 2 Щіпки
Кориця — 2 Щіпки
Соєвий соус - За смаком (замість солі)
Майонез - 2-3 ст. ложок
Кількість порцій: 3
Отже, крильця добре промиваємо. Обрізаємо зайву шкіру, просушуємо та складаємо у зручний посуд. Потім до крильця додаємо: дрібно нарізані помідори (без шкірки), цибулю, болгарський перець, зелень. Додаємо пару щіпок коріандру та кориці, пару ложок майонезу та вливаємо соєвий соус, який замінює сіль. Тож пробуйте маринад. Важливо, щоб не вийшов пересоленим чи навпаки малосоленим.
Все добре змішуємо руками. Картина має вийти приблизно такою самою як на фотографії. Потім посуд накриваємо та маринуємо приблизно 2 години.
Потім замариновані крильця складаємо на ґрати. Вугілля має бути не надто сильне, інакше курочка швидко згорить.
Готуються крильця досить швидко. Не забувайте перевертати ґрати, що крильця з усіх боків просмажилися. Щоб м'ясо приготувалося швидше, проколюйте кожен шматочок вилкою.
8. ЧІСКОВІ КУРЯЧІ ПОЛІЧКИ
Інгредієнти
● Крила курячі — 1 кг
● Оцет (винний білий) – 1 ст. л.
● Цибуля ріпчаста — 1 шт
● Часник (роздавлений) — 6 зубів.
● Перець чилі (порізаний) — 2 шт.
● Паприка солодка (мелена) – 1 ст. л.
● Паприка гостра (мелена) — 1 ч. л.
● Олія оливкова (або рослинна) — 60 мл
● Орегано (сушений) – 1 ст. л.
● Сіль (за смаком)
Приготування:
Розрізати крила на дві частини, посолити за смаком. Цибулю нарізати тонко півкільцями. Приготувати маринад: змішати оцет, оливкову олію, цибулю, часник, перець чилі, паприку та орегано. Змішати крила з|із| маринадом. Накрити, поставити в холодильник на 3 години або на ніч (я залишала на ніч). Викласти крила разом з маринадом на деко в один шар.
Приємного апетиту!
9. Курячі крильця в медовому соусі
Приготувати дуже просто і виходять дуже смачними. І так щоб приготувати курячі крильця у медовому соусі необхідно півкіло курячих крилець. Далі приступаємо до приготування маринаду для курячих крилець, для цього нам знадобиться 60 грам меду, 140 грам соєвого соусу, з половина лимона видавити сік, 20 грам імбиру (натертий корінь), 10 грам каррі порошку, сіль і все помістити в не. Добре перемішуємо і заливаємо курячі крильця нашим маринадом. І залишаємо на годину у прохолодному місці. Потім беремо сковороду бажано широку, щоб усі курячі крильця помістилися і наливаємо 60 грам олії, потім викладаємо курячі крильця на сковороду і обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки. Далі вогонь зменшуємо трохи, виливаємо маринад, що залишився, закриваємо кришкою і гасимо близько п'ятнадцяти хвилин. І ось курячі крильця у медовому соусі готові до вживання.
10. Курячі крильця в пиві
Виходить дуже смачною закускою. Для того щоб приготувати курячі крильця в пиві потрібно для початку очистити і покласти в чашку від блендера 6 зубчиків часнику (великих), 10 г каррі (порошку), і 10 г солі. Усі подрібнюємо до отримання однорідної маси. Далі беремо 1 кілограм курячих крилець, добре промиваємо і нарізаємо. Потім натираємо їх отриманою пастою і ставимо у прохолодне місце на годину. Потім перекладаємо курячі крильця на лист і заливаємо півтора літра пива світлого, далі ставимо в розігріту духовку до 220 З хвилин на сорок. Після того як курячі крильця приготувалися, викладаємо їх у блюдо бажано глибоке і поливаємо зверху соусом, який залишився після запікання. Ну от курячі крильця в пиві готові до вживання.
Приємного апетиту!)

Коментарі

Меню
Зареєструйтесь на нашому сайті

і отримайте 5 грн. на свій бонусний рахунок!

Зареєструватись
Аукціон завершено
хвилин
секунд
Обрано
Додати
Аукціон завершено
Приховати параметри
Усі параметри
Ви дійсно бажаєте видалити сторінку?