Каталог
Усі категорії

10 порад як безпечно поводити себе на дорозі

30 червня 2024 21

1. Дотримуйтесь правил дорожнього руху

Виконуйте всі правила дорожнього руху: зупиняйтеся на червоний сигнал світлофора, поступайтеся пішоходам, не порушуйте обмеження швидкості. Знання і дотримання правил допомагає створити безпечне середовище для всіх учасників дорожнього руху.

2. Не користуйтесь мобільним телефоном за кермом

Користування мобільним телефоном відволікає увагу від дороги, що значно підвищує ризик аварії. Використовуйте систему гучного зв'язку або гарнітуру, якщо вам необхідно зателефонувати. Краще за все зупинитися у безпечному місці для важливих дзвінків чи повідомлень.

3. Завжди пристібайте ремені безпеки

Ремені безпеки значно знижують ризик серйозних травм у разі аварії. Переконайтеся, що всі пасажири в автомобілі пристебнуті. Навіть на коротких поїздках ремінь безпеки повинен бути застібнутий.

4. Дотримуйтесь безпечної дистанції

Залишайте достатню відстань між вашим автомобілем і транспортним засобом попереду. Це дає вам час і простір для реакції на раптові зупинки чи зміни в русі. Правило трьох секунд допомагає визначити безпечну дистанцію: виберіть стаціонарний об'єкт на дорозі і порахуйте до трьох після того, як автомобіль попереду пройшов повз цей об'єкт.

5. Не перевищуйте швидкість

Швидкість повинна відповідати дорожнім умовам та обмеженням. Висока швидкість знижує ваші шанси вчасно зреагувати на небезпеку і збільшує ризик серйозних травм у разі аварії. Пам'ятайте, що час прибуття може трохи затягнутися, але безпека важливіша.

6. Не сідайте за кермо у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння

Алкоголь і наркотики погіршують координацію, реакцію та здатність приймати рішення. Після вживання алкоголю або інших речовин скористайтеся громадським транспортом, таксі або послугами тверезого водія. Плануйте заздалегідь, щоб уникнути ситуацій, коли ви можете сісти за кермо під впливом.

7. Будьте уважні на пішохідних переходах

Пішоходи мають перевагу на пішохідних переходах. Зменшіть швидкість і зупиніться, щоб пропустити пішоходів, особливо на нерегульованих переходах і в зонах зі знаком "Увага, діти!". Будьте особливо обережні поблизу шкіл та дитячих садків.

8. Використовуйте дзеркала і слідкуйте за "сліпими зонами"

Перед маневрами перевіряйте дзеркала заднього виду і бічні дзеркала. Слідкуйте за сліпими зонами, обертаючи голову, щоб переконатися у відсутності транспортних засобів. Це особливо важливо при зміні смуги руху або поворотах.

9. Не водіть у втомленому стані

Втома знижує вашу здатність реагувати на дорожню ситуацію. Якщо ви відчуваєте втому, зробіть перерву і відпочиньте. Регулярно зупиняйтеся на тривалих поїздках, щоб розім'ятися і відновити енергію. Не намагайтеся боротися з втомою, адже це може призвести до серйозних наслідків.

10. Будьте уважні в умовах поганої видимості

В дощ, туман або сніг видимість на дорозі значно погіршується. Зменшіть швидкість і увімкніть ближнє світло фар або протитуманні фари, щоб інші учасники дорожнього руху могли вас побачити. Дотримуйтесь безпечної дистанції, оскільки гальмівний шлях збільшується на мокрій або слизькій дорозі.

Коментарі

Меню
Зареєструйтесь на нашому сайті

і отримайте 5 грн. на свій бонусний рахунок!

Зареєструватись
Аукціон завершено
хвилин
секунд
Обрано
Додати
Аукціон завершено
Приховати параметри
Усі параметри
Ви дійсно бажаєте видалити сторінку?